За мен

Здравейте, казвам се Милена. Родена съм и съм израснала в Сливен. Към днешна дата живея, работя и творя в София. За себе си мога да разкажа много неща, но, предвид тематиката на сайта, ще споделя за връзката ми с изобразителното изкуство.

В плен съм на изобразителното изкуство от най-ранна детска възраст – тази част от живота, която не определяме като съзнателна. По мои смътни спомени и разкази от родителите още на 3-4 годишна възраст съм показала склонност към рисуването, когато съм можела с часове да наблюдавам в захлас художниците в Созопол. Спомням си усещането, като да съм застанала пред фокусници, изящни майстори, които с талантливи пръсти разнасяха сухия пастел, а върху картоните им оживяваха лицата на минувачите курортисти. В по-осъзната детска възраст, когато прекарвах свободното си време в прерисуване на илюстрации от детски книжки, вкъщи дойде художник, за да изрисува една от стените в дома ни. Постоянно си намирах причина да минавам покрай него, за да го наблюдавам как рисува, да разглеждам тубичките с бои и дебелите албуми с репродукции на известни художници. Детското ми удивление прерасна в желание и аз да мога да рисувам така… В основното училище посещавах извънкласни занимания по рисуване, за да усвоя повече от това, което ни преподаваха за акварела в редовните часове. В гимназията посветих няколко години на обучение в графиката, но определено живописта се оказа по-привлекателна.

Вярвам в силата на цветовете и въздействието, което оказват комбинациите от цветове и играта със светлината. Харесва ми да давам цветен израз на емоции, спомени, вдъхновения и аромати. Обичам да предизвиквам въображението си и да измислям нереални, мини светове в картинки. С удоволствие споделям всичко това и с вас. Рисунките и картините се продават. При интерес ми пишете. Приятно разглеждане!

Copyrighted Image